Victoria - en seier for Algarve

Kan et golfparadis som Algarve bli enda bedre? Utrolig nok, men det går an. Den nyeste skapningen i Algarve heter Victoria, ble åpnet i 2004 og ligger i det kjente Vilamoura-området, bare en svipptur fra den internasjonale flyplassen Faro.
Hull 6 krever et godt utslag
Victoria er ikke bare den nyeste banen, men også den lengste banen i Algarve med hele 6560 meter fra hvit par 72, men slett ikke så ille fra gul tee. Victoria har ambisjoner. Den ønsker å bli en riktig championshipbane, og alt er lagt til rette for TV-overføringer. Allerede i banens andre sesong er det avsatt og reservert permanente plasser for TV-kameraer. Her er det ikke spart på noe, heller ikke det rette navn på banens designer – Arnold Palmer. Han var selv til stede under en offisiell presentasjon av banen den 6. mai 2005.
Banen åpner pent og forsiktig med et flott par 4-hull, ikke for langt, og i svakt kupert terreng. Greenen er stor og innbydende i svakt oppover-terreng, slik at man kan få stopp på en litt for lang ball. Hull 2 er likeledes et strålende par 4 med en opphøyet green. Her skal man velge rett innspillskølle for å forhindre at ballen triller tilbake ned bakken. Etter denne oppvarmingen øker vanskelighetene utover, og spilleren får noen flotte opplevelser. Vann kommer i spill på en god del hull, og første gang vi kommer i kontakt med vann er på hull 6. Her kreves det et meget godt utslag for å være sikker på å finne ballen tørr. For den mindre dristige (eller mindre langtslående) er det imidlertid sikret tryggere landingsområder, selv om disse gjør veien inn til hullet ganske mye lengre. Hull 7 på front 9, et par 3-hull, er slående vakkert. Greenen ligger flott og innbydende ca 150 meter borte. Området mellom utslag og green er preget en enorm bunker med kritthvit sand. Her er det bare å smelle til og sikre at du har nok kølle til å unngå sanden.
Back 9 begynner også med et snilt par 4-hull før man igjen treffer vann langs hull 11 og hull 12. Hull 12 er spennende om man ikke har en baneguide. her splitter vannet fairwayen fullstendig, og uten at man kan se det fra posisjonen for 2.slaget. Hull 14 er igjen et hull med vann i spill. Sett utslaget rett over vannet og få et lett innspill til greenen – eller ta en trygger retning med utslaget. Men da blir det vanskeligere å legge ballen trygt på greenen.
Avslutningshullet er et monsterhull par 4. Om du ikke er i den etablerte eliten bør du legge opp hullet om et par 5. Da får du god glede av det, og har allikevel muligheten for par med en god approach.
Banen er en glede å spille, og jeg vil absolutt anbefale en runde. Det som taler imot banen vil nok være prisen, den er ikke billig, og enkelte kan nok synes at den er litt konturløs og kjedelig rent visuelt. Når det er sagt, er det ganske interessant at området tidligere var en flyplass!
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.