Victoria - en seier for Algarve

Kan et golfparadis som Algarve bli enda bedre? Utrolig nok, men det går an. Den nyeste skapningen i Algarve heter Victoria, ble åpnet i 2004 og ligger i det kjente Vilamoura-området, bare en svipptur fra den internasjonale flyplassen Faro.
Hull 6 krever et godt utslag
Victoria er ikke bare den nyeste banen, men også den lengste banen i Algarve med hele 6560 meter fra hvit par 72, men slett ikke så ille fra gul tee. Victoria har ambisjoner. Den ønsker å bli en riktig championshipbane, og alt er lagt til rette for TV-overføringer. Allerede i banens andre sesong er det avsatt og reservert permanente plasser for TV-kameraer. Her er det ikke spart på noe, heller ikke det rette navn på banens designer – Arnold Palmer. Han var selv til stede under en offisiell presentasjon av banen den 6. mai 2005.
Banen åpner pent og forsiktig med et flott par 4-hull, ikke for langt, og i svakt kupert terreng. Greenen er stor og innbydende i svakt oppover-terreng, slik at man kan få stopp på en litt for lang ball. Hull 2 er likeledes et strålende par 4 med en opphøyet green. Her skal man velge rett innspillskølle for å forhindre at ballen triller tilbake ned bakken. Etter denne oppvarmingen øker vanskelighetene utover, og spilleren får noen flotte opplevelser. Vann kommer i spill på en god del hull, og første gang vi kommer i kontakt med vann er på hull 6. Her kreves det et meget godt utslag for å være sikker på å finne ballen tørr. For den mindre dristige (eller mindre langtslående) er det imidlertid sikret tryggere landingsområder, selv om disse gjør veien inn til hullet ganske mye lengre. Hull 7 på front 9, et par 3-hull, er slående vakkert. Greenen ligger flott og innbydende ca 150 meter borte. Området mellom utslag og green er preget en enorm bunker med kritthvit sand. Her er det bare å smelle til og sikre at du har nok kølle til å unngå sanden.
Back 9 begynner også med et snilt par 4-hull før man igjen treffer vann langs hull 11 og hull 12. Hull 12 er spennende om man ikke har en baneguide. her splitter vannet fairwayen fullstendig, og uten at man kan se det fra posisjonen for 2.slaget. Hull 14 er igjen et hull med vann i spill. Sett utslaget rett over vannet og få et lett innspill til greenen – eller ta en trygger retning med utslaget. Men da blir det vanskeligere å legge ballen trygt på greenen.
Avslutningshullet er et monsterhull par 4. Om du ikke er i den etablerte eliten bør du legge opp hullet om et par 5. Da får du god glede av det, og har allikevel muligheten for par med en god approach.
Banen er en glede å spille, og jeg vil absolutt anbefale en runde. Det som taler imot banen vil nok være prisen, den er ikke billig, og enkelte kan nok synes at den er litt konturløs og kjedelig rent visuelt. Når det er sagt, er det ganske interessant at området tidligere var en flyplass!
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Uspillbar ball uten å ha funnet den...

Uspillbar ball uten å ha funnet den...

 Må man finne ballen for å melde den uspillbar?Les mer »
.
Er en tørr grøft vannhinder?

Er en tørr grøft vannhinder?

Dersom en grøft på banen, som kun enkelte ganger fører vann, men som ikke er merket med røde staker, er den da...Les mer »
.
En ball blir merket på greenen...

En ball blir merket på greenen...

En ball på green blir merket, merket blir flyttet da det ligger i en puttelinje.   Les mer »
.
Råd?

Råd?

Spilte sammen med 2 andre en uhøytidelig konkurranse /seslkapsrunde. Den ene ligger utenfor greenen - med stor...Les mer »
.

En 54-handicapper og poengberegning...

Jeg ble presentert følgende forleden.  Vennligst forklar! "Det jeg kan fortelle om, er at en 54-handicapper...Les mer »
.
Ball triller over green og i hinder...

Ball triller over green og i hinder...

 Hvordan forholder men seg når man slår en ball fra fairway og inn på green? Les mer »
.
Identifisering av ball, regel 12-1

Identifisering av ball, regel 12-1

 Nedenfor har jeg gjengitt en artikkel yhe Open 2014.  Den handler om hvordan en spiller benytter regel 12-1...Les mer »
.

Interessante linker

Royal &Ancient golf club
Golfreglene på norsk
Romerike Synskirurgi
.