Morgado – en perle på Algarvekysten

Algarve er kjent for alle sine flotte og berømte golfbaner. Hvem har ikke hørt om Vilamoura og Penina? Gode, gamle baner med høy kvalitet. Og hvem har hørt om Morgado? Kanskje ikke så mange, og det er ikke så merkelig, for banen ble åpnet i 2003. Men det bør det bli en slutt på. For å ta et par konklusjoner med en gang – Morgado er en ”fullblods” 18 hulls bane av meget høy kvalitet.
Mot greenen hull 18
Fairwayene er fine, greenene er i superklassen, og banens design er helt på topp. Fantastisk fin bane å spille. Og den er rimelig priset. Og den er min favorittbane på Algarvekysten.
Men la meg forsøke å begynne med begynnelsen.
Hvordan komme dit?
Morgado ligger litt inn i landet, men bare noen få kilometer. Hvis du kommer kjørende på motorveien tar du av exit nr 5 til Portimão og Monchique. Følg skiltene til Monchique, ca 1 kilometer, så ser du skilt til banen. På vei til klubbhuset passerer du en enorm appelsinplantasje, og du ser noe av banen, som ligger i et vakkert, åpent landskap. Klubbhuset er stort, romslig og innbydende med en vennlig atmosfære. Etter å ha betalt greenfee på € 60 (weekend € 80) er du klar til å gå ut på hull 1, et enkelt par 4-hull (342 på hvit, og 305 på gult). Det er enkelt, om det ikke hadde vært for bunkerne som ligger meget vel plassert. Greenen er som en stor sjampinjong, og hastigheten forteller deg at du skal være nøye på denne banen – ikke slurve med puttene, for da blir scoren fort ganske høy. Hull 2 er også par 4, litt lengre og litt mer krevende. Hull 3 er par 5, 535 meter fra hvit og 499 fra rød. Det er ikke så langt som meterne kan antyde, men det er vann på det meste av venstresiden. Da jeg spilte banen, fikk jeg to motstridende råd. Den ene sa: Ta en ekstra kølle i forhold til hva du tror. Den andre sa: Pass på så ballen ikke går over greenen. På hull 3 lyttet jeg til det første rådet – og gikk over greenen. Deretter fulgte jeg min egen intuisjon, og da gikk det bra.
De første 9 hullene henger sammen i en romslig sløyfe. de siste 9 hullene går i et litt annerledes terreng, og begynner med et par 5-hull svakt oppover. Med 468 meter fra gult og index 2 blir man litt advart, og jeg fikk en dobbel bogey på det hullet – egentlig ganske unødvendig. Så vanskelig var heller ikke hullet. Terrenget er litt annerledes på back 9. Litt mer kupert, men like åpent. Hull 12 var et herlig par 4 på bare 293 meter fra gult, men med noen digre bunkere plassert akkurat der man gjerne ville ha ballen etter utslaget. Dermed må man velge - gå litt kort med utslaget, eller forsøke å gå over. Selv om man legger seg kort, er ikke innspillet til greenen vanskelig, så hvis man klarer å være fornuftig, er Par sikret, og birdien er absolutt mulig.
Hull 13 er et kort par 5, og med store birdie-muligheter. De to utfordringene på dette hullet, er å unngå noen bunkere, som ligger strategisk etter utslaget, og deretter faren for å slå over greenen om man er heldig med driven og vil legge seg inn på 2 slag. Hull 14 er hullet lengt fra klubbhuset, og dette er et kraftig dogleg høyre hull. Igjen en god mulighet for birdie, men greenen er kraftig ondulert, så ta ingenting for gitt.
Hullene videre inn er flotte å spille, og hull 18 er et sjeldent flott avslutningshull med ca. 16-17 bunkere fordelt på begge sider av fairwayen og rundt greenen.
Morgado er en fantastisk fin bane, som jeg inviterer alle til å spille. Det er en flott opplevelse i vakre omgivelser, og med bare vennlige mennesker rundt deg. Banen er krevende i seg selv med sin flotte design og glimrende greener, særlig fra hvit. Fra gul tee er den en behagelig bane, som bør passe de aller fleste. Et element, som kan komme in og gjøre runden enda mer utfordrende, er vinden. Men ta det positivt – med vinden imot må du kanskje punche ballen på noen av hullene, og så får du trent litt på det også.

Banen er ganske lang på hvit – 6399 meter par 73, men på gul skulle den ikke skremme noen med sine 5857 meter. Og damene våre slipper unna med 4824 meter.
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.
Hvorfor fikk Rory straffeslag?

Hvorfor fikk Rory straffeslag?

 Hvorfor fikk Rory to straffeslag i den siste turneringen i Abu Dhabi?Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.