Løftet ball i matchplay

Under matchplay markerte jeg ballen i fringen og løftet den opp. 
Løftet ball i matchplay
 Legger den tilbake og opplyser om at jeg gjorde feilen. Hjernen min var en helt annen plass. hehe.
Hva resulterer dette i? Taper jeg hullet eller får jeg ett slag straff?

Svar:
Aller først er det viktig å påpeke at du gjorde helt rett da du informerte motspilleren din om det du hadde gjort.
I henhold til regel 18-2 har du pådratt deg ett straffeslag for å ha løftet en ball i spill et sted på banen, hvor slik løfting ikke er tillatt.  Du har ikke tapt hullet, men ligger an til dette ene straffeslaget.
Siden dette er matchspill, er det opp til motspilleren å kreve at du påtar deg straffen, eller neglisjerer det og bare spiller videre.

Så lenge du har informert motspiller, har du ikke tapt hullet, men - som sagt - ligger an til det ene slaget. 
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.