Gulmerket og rødmerket...

Jeg vet forskjellen for dropp i vannhinder gult og sidevannshinder rødt, men finnes det klare krav til når et vannhinder skal merkes som gult eller rødt eller kan en bruke litt sunn fornuft? 
Gulmerket og rødmerket...
 På min hjemmebane har vi en stor green med vannhinder, bekk, i bakkant/sidekant som er gulmerket. Når flagg er plassert i forkant av green ser det riktig ut selv om bekken er noe buet i formen. Ved å gå langt nok inn på neste hulls spillefelt så kan en droppe og slå. Men når flagg er plassert i bakkant blir halvparten av bekk like mye et sidevannshinder. Bak bekken og i flagglinja da er det høy røff og skog og umulig å kunne slå et slag. Eneste alternativ er å gå tilbake å slå på ny. Dette kan ta sin tid og en opplever stadig at mange ikke kan forskjellen på droppereglene for vannhinder og tar en rød dropp der. Derfor spørsmålet i starten og hvorfor ikke merke halve bekken som rød? Da vil det bli mulighet for gul dropp og slag uten å gå tilbake nesten 200 meter. Problemet med de som ikke kan droppereglene løser en ikke, men de som kan reglene får en mulighet for riktig dropp og slag uten å hefte de bak for mye.

Svar:
I golfhistoriens barndom fantes det bare hinder eller hazard. Og det tok lang tid før man fant på å definere grensene.  Etterhvert så man nødvendigheten av å skille det vi i dag kaller vannhinder og sidevannshinder.  Men når skal man ha det ene og når skal man ha det andre...?

Når det gjelder merking rundt en green som i ditt tilfelle, ville jeg i utgangspunktet undersøke hvordan flagglinjen ville være ved litt ekstreme/uheldige slag.  Hvis flagglinjen (altså linjen med hinderet mellom ballen og flaggstangen) virker søkt eller uheldig eller urettferdig, ville jeg merke et slikt område rødt.  Etter min mening skal det være nok for spilleren å få et straffeslag.  En dårlig spillemulighet i tillegg er ofte å oppfatte som en dobbeltstraff.
Det er altså ingenting i veien for å ha et vannhinder merket med begge fargene, avhengig av spillelinjen inn til greenen.  Bare sørg for at grensene er tydelig merket ved at det settes en gul og rød stake inntil hverandre.

Når det ovenstående er skrevet, må jeg også tilføye at trenden i større turneringer er å ha slike hindere rundt en green gulmerket.  I tillegg opprettes det gjerne en droppesone på fairway-siden.  Tanken er at om en spiller mister en ball i vannhinderet, skal ha bli nødt til å ta neste slag også over det vannet han mistet ballen i, men fra en akseptabel vinkel og distanse.  Det lille nevepresset med vannet en gang til vil de gjerne legge på spilleren...
Du ser et eksempel på gulmerking på bildet.
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.
Hvorfor fikk Rory straffeslag?

Hvorfor fikk Rory straffeslag?

 Hvorfor fikk Rory to straffeslag i den siste turneringen i Abu Dhabi?Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.