Stewart Cink og raking i bunker

Stewart Cink og raking i bunker

Her kommer R&A og USGA med en viktig presisering i en golfregel før de fleste av oss en gang har sett den nye regelboken gjeldende fra 1.1.2008! Det heter i regel 13-4 at spilleren ikke har anledning til å teste et hinder eller et tilsvarende hinder før han spiller en ball som ligger i hinderet. Les mer »
.
Feil i en decision!!

Feil i en decision!!

Vi har i år - 2008 - fått en ny decisionbok. Den er basert på de nye reglene, og da er det alltid mange decisions som skal skrives, skrives om og endres, og noen skal fjernes.Les mer »
.
Størrelse på putterhode

Størrelse på putter"hode"

Hei. Finnes det noen form for regel på hvor stor en putter kan være i hodet, slagflaten?Les mer »
.
Out of bounds

Out of bounds

Første gang vi møter på utrykket out of bounds er i reglene i 1899, og det het “The term ‘out of bounds’ shall mean any place outside the defined or recognised boundaries of the course.”Les mer »
.
Droppens historie.

Droppens historie.

Vi føler vel alle at vi vet hvordan det skal droppes, og tenker vel ikke så mye over prosessen – eller at dette kan skape noen vansker... Og det gjør jo droppen stort sett ikke heller. Når vi skal droppe, har vi lært at vi skal stå rett opp, holde armen rett ut til siden eller foran oss, og slippe ballen rett ned, slik det står beskrevet i regel 20-2a. Les mer »
.
Regel 16-2 og dens utvikling

Regel 16-2 og dens utvikling

Her er teksten på regel 16-2, slik vi kjenner den i dag: 16-2. Ball som ligger ut over hullkanten Når noe av ballen ligger ut over kanten på hullet, gis spilleren nok tid til å nå frem til hullet uten unødvendig forsinkelse og i tillegg 10 sekunder for å avgjøre om ballen er i ro. Les mer »
.

Hvordan spille skins

Jeg har lest og hørt om spilleformen "skins". Jeg forstår at det kan være store beløp involvert, særlig blant proffene i USA. Hva er egentlig dette, og hvordan spilles Skins ? Les mer »
.
Matchspill

Matchspill

De første reglene kjente bare en spilleform - det vi i dag kaller matchspill. Matchspill består i at to spillere spiller mot hverandre i henhold til regel 2 i regelboken – ”mann mot mann”, hull for hull.Les mer »
.

Dormie?

Etter ordlisten er man "dormie" når man leder overfor en motspiller med like mange hull som det gjenstår å spillesom det er hull igjen å spille. En norsk TV-kommentator har ved en rekke anledninger hevdet at en spiller er "dormie" i match spill der en vinner må kåres. Les mer »
.

Golf og betting

Vi forsøker oss med en ny variant. Lag litt variasjon i golfspillet og legg inn en liten pengeinnsats. Straks blir det litt mer spennende, og kanskje samtidig en anledning til å forbedre golfen?Les mer »
.

Siste fra Spørsmål og Svar

Uspillbar ball uten å ha funnet den...

Uspillbar ball uten å ha funnet den...

 Må man finne ballen for å melde den uspillbar?Les mer »
.
Er en tørr grøft vannhinder?

Er en tørr grøft vannhinder?

Dersom en grøft på banen, som kun enkelte ganger fører vann, men som ikke er merket med røde staker, er den da å betrakte some et sidevannshinder eller som vanlig rough?  Les mer »
.
En ball blir merket på greenen...

En ball blir merket på greenen...

En ball på green blir merket, merket blir flyttet da det ligger i en puttelinje.   Les mer »
.
Råd?

Råd?

Spilte sammen med 2 andre en uhøytidelig konkurranse /seslkapsrunde. Den ene ligger utenfor greenen - med stor helning ned mot green , og må chippe inn på greenen.   Les mer »
.

En 54-handicapper og poengberegning...

Jeg ble presentert følgende forleden.  Vennligst forklar! "Det jeg kan fortelle om, er at en 54-handicapper har på en 18 hulls bane 3 tilleggsslag på alle hull. Les mer »
.
Ball triller over green og i hinder...

Ball triller over green og i hinder...

 Hvordan forholder men seg når man slår en ball fra fairway og inn på green? Les mer »
.

Interessante linker

Royal &Ancient golf club
Golfreglene på norsk
Romerike Synskirurgi
.