Stewart Cink og raking i bunker

Stewart Cink og raking i bunker

Her kommer R&A og USGA med en viktig presisering i en golfregel før de fleste av oss en gang har sett den nye regelboken gjeldende fra 1.1.2008! Det heter i regel 13-4 at spilleren ikke har anledning til å teste et hinder eller et tilsvarende hinder før han spiller en ball som ligger i hinderet. Les mer »
.
Feil i en decision!!

Feil i en decision!!

Vi har i år - 2008 - fått en ny decisionbok. Den er basert på de nye reglene, og da er det alltid mange decisions som skal skrives, skrives om og endres, og noen skal fjernes.Les mer »
.
Størrelse på putterhode

Størrelse på putter"hode"

Hei. Finnes det noen form for regel på hvor stor en putter kan være i hodet, slagflaten?Les mer »
.
Out of bounds

Out of bounds

Første gang vi møter på utrykket out of bounds er i reglene i 1899, og det het “The term ‘out of bounds’ shall mean any place outside the defined or recognised boundaries of the course.”Les mer »
.
Droppens historie.

Droppens historie.

Vi føler vel alle at vi vet hvordan det skal droppes, og tenker vel ikke så mye over prosessen – eller at dette kan skape noen vansker... Og det gjør jo droppen stort sett ikke heller. Når vi skal droppe, har vi lært at vi skal stå rett opp, holde armen rett ut til siden eller foran oss, og slippe ballen rett ned, slik det står beskrevet i regel 20-2a. Les mer »
.
Regel 16-2 og dens utvikling

Regel 16-2 og dens utvikling

Her er teksten på regel 16-2, slik vi kjenner den i dag: 16-2. Ball som ligger ut over hullkanten Når noe av ballen ligger ut over kanten på hullet, gis spilleren nok tid til å nå frem til hullet uten unødvendig forsinkelse og i tillegg 10 sekunder for å avgjøre om ballen er i ro. Les mer »
.

Hvordan spille skins

Jeg har lest og hørt om spilleformen "skins". Jeg forstår at det kan være store beløp involvert, særlig blant proffene i USA. Hva er egentlig dette, og hvordan spilles Skins ? Les mer »
.

Rimelig bevis

Et begrep som er blitt vesentlig sterkere i den nye regelboken, er det som kalles rimelig bevis. Ta en hver situasjon hvor det må letes etter en ball i nærheten av et vannhinder eller i et område markert som grunn under reparasjon (du vet jo at du kan erstatte en ball uten straffeslag hvis du VET at den er mistet i et GUR-område eller tilfeldig vann?). Les mer »
.
Den mistede balls historie

Den mistede balls historie

Vi kjenner alle dagens regel når ballen vår er mistet: Vi må bite i det sure eplet, gå tilbake til der vi spilte fra sist, og spille en ny ball. I tillegg må vi akseptere et straffeslag. Bittert, selvfølgelig. Og slik har det vel alltid vært, tror vi. Les mer »
.
Matchspill

Matchspill

De første reglene kjente bare en spilleform - det vi i dag kaller matchspill. Matchspill består i at to spillere spiller mot hverandre i henhold til regel 2 i regelboken – ”mann mot mann”, hull for hull.Les mer »
.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den trykkes ned, og kan legges tilbake?  Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut på fairway, uten å være i flagglinja eller på annen måte å være berettiget til å droppe der, siden det ikke var derfra hun sist spilte ballen.Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det ligger i regelens ordlyd, å grunne køllen.Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en stund skapte det litt uro at kompass ikke var lov å benytte på golfbanen, og Phone hadde jo et kompass!  Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.