Fritak fra vei

Ein spelar vurderer å ta fritak for veg. Han markerar ballen og prøver å finne nærmeste punkt for fritak.
Fritak fra vei
 Han finn så ut at at det nærmaste punktet for fritak ikkje var så fristande allikevel, og legger ballen tilbake i vegen. Han slår ballen derifra. Er det lov? 

Svar:
Ja, en spiller må gjerne vurdere fritak og deretter angre seg.  Men i mange tilfeller vil hans fremgangsmåte ha ledet til et straffeslag.

Slik du beskriver det, har spilelren løftet ballen og gkør seg klar til å finne nærmeste punkt for fritak.  Når han så angrer seg, kan han legge ballen tilbake de den opprinnelig lå, eller så nære som mulig.  Men siden han nå i realiteten har løftet en ball i spill uten støtte i noen regel, har han pådratt seg et straffeslag.  Støtte for dette finner du i regel 18-1.

I slike situasjoner hvor man vurderer  fritak, kan det lønne seg å ikke løfte ballen før man har bestemt seg.  Det å tenke seg litt om før man rører ballen kan spare straffeslag.
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.