Dropperegler

Jeg har vært med på et scenario på en juniorturnering nå nylig, og har da et spørsmål til deg. Senarioet er slikt : En spiller ligger i et sidevannshinder og bestemmer seg for å droppe ut av hinderet 26-1c. 
Dropperegler
 Spilleren plaserer en pegg i hinderet hvor ballen ligger, og markerer med pegg 2 køllelengder ut av hinderet fra hinderets grense der hvor ballen gikk inn. Deretter stiller spilleren seg opp å dropper, ballen treffer innenfor det markerte område men spretter utenfor det markerte område ikke nærmere hullet. Spilleren tar derfor opp ballen og dropper på nytt fordi spilleren vil (i spillererns øyne) ikke begå en feil ved å spille fra feil sted. Han stiller seg opp og dropper på nytt innenfor det markerte område, det samme skjer igjen, så derfor plukker han ballen opp, plasserer ballen der ballen traff grunnen ved siste dropp. Deretter gjør han seg klar til å spille vidre.

Før spilleren slår videre, kommer en dommer til stedet, dommeren gir spilleren 1 straffeslag grunnet at spilleren har droppet feil. Dommeren begrunner straffeslaget med at spilleren har gjort en feil allerede fra 1 gang han plukker opp ballen. Han begrunner vidre med at ballen skal droppes innenfor det markerte område på 2 køllelengder, men at ballen kan falle til ro innenfor yttligere 2 køllelengder ikke nærmere hullet. Så spilleren må da legge ballen utenfor det markerte område på 2 køllelengder, å da spille vidre.

Så spørsmålet mitt til deg er følgende: Kan man droppe innenfor 2 køllelengder og la ballen falle til ro innenfor yttligere 2 køllelengder ikke nærmere hullet?

Også lurer jeg på om dette er riktig fremgangsmåte fra en dommer? Er det ikke meningen at dommeren er der for å veilede, i stedet for å straffe en spiller som gjør så godt han kan etter hva han har lært?
Dette ble gjort på Titleist Region tour. 

Svar:
La meg gi en konklusjon om dommeen først.  Han - slik du beskriver det - gjorde helt rett.  Når du sier at domemren skal veilede, er det riktig, men han rakk kanskje ikke bort til situasjonen tidlig nok.

Så til det faktiske:
Spilleren dropper ballen korrekt.  Og når en ball droppes kan den alltid trille inntil to køllelengdder fra dere den treffer banen, men ikke nærmere hullet og ikke inn i hinderet igjen.  Slik du beskriver det "oppførte denne ballen seg" riktig i så henseende at den ikke trillet mer enn to køllelengder.  Dermed var ballen i spill.  Når spilleren så løfter ballen for å ta en ny dropp, har han pådratt seg ett straffeslag.  Dommeren stoppet ham fra å spille fra feil sted, for i så fall ville det ene straffeslaget blitt to straffeslag, se regel 18-2.
Dommeren fikk spilleren til å legge sin ball i spill tilbake der den var kommet til ro under den første droppen - eller så nære som mulig - og da har dommeren faktisk hjulpet spilleren.

WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.