4 straffeslag i bunker?

Min kone fikk nylig 4 straffeslag i en turnering fordi hun to ganger var borti sanden i bunker i det hun startet baksvingen for å slå. 
4 straffeslag i bunker?
 Dette skjedde altså i selve slaget, ikke under oppstilling. Var straffen rettmessig idømt? 

Svar:
Det er vanskelig å være presis her, for spørsmålet ditt er ikke helt klargjørende.
Tok hun to baksvinger før hun slo på ballen?  Eller hadde hu nto slag i bunkeren og begge gangene berørte sandsen i baksvingen?

Det som er klart, er at om spilleren berøerer sanden i bunkeren i baksvingen, har hun/han pådratt seg to straffeslag som et brudd på regel 13-4.  Baksvingen er nemlig ikke en del av slaget.  
Jeg har studert Decision 1-4/12 som omhandler såkalte "mutliple breaches".  siden jeg ikke var der og ikke vet presis hva som skjedde, må jeg være litt forsiktig, men på meg ser det ut til at det riktige hadde vært 2 straffeslag.
WiPlog

Hva mener du? Kom gjerne med en kommentar.

Spør om regler

Spør om regler

Spør om regler

Har du noen spørsmål om regler?
Svaret kommer direkte til deg hvis du oppgir mailadresse.

.

Siste fra Spørsmål og Svar

Er dette hole-in-one?

Er dette hole-in-one?

 Første slag på et par 3 hull inn på green. Ball markeres, rengjøres og legges ned. Markør fjernes. Les mer »
.
En gitt putt...

En gitt putt...

 Du har fått en putt i matchplay. Har du da mulighet til å "trene" på den etterpå? Hva om du gjør det?Les mer »
.
Ballmarkør flyttet...

Ballmarkør flyttet...

Hei Nils. Mener å ha sett, men finner det ikke nå, at det ikke er straff om markøren flytter seg når den...Les mer »
.
Hvordan droppe ved uspillbar ball?

Hvordan droppe ved uspillbar ball?

En spillers ball gjenfinnes i en skråning, uspillbar. Spilleren går tilbake ca. 20 meter og dropper ballen ut...Les mer »
.
Grunnet eller ikke grunnet?

Grunnet eller ikke grunnet?

 Kan man berøre gresset uten å berøre grunnen i hinder? Har en bekjent som ikke tror dette. Jeg mener det...Les mer »
.
Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

Nå er kompass tillatt! Og mye annet snadder...

 Nå kan du med god samvittighet benytte iPhone på golfbanen!  Ja, ja.  Det har vært tillatt lenge, men en...Les mer »
.
Nye decisions pr 1. januar 2014

Nye decisions pr 1. januar 2014

R&A og USGA har sammen ansvaret for å vedlikeholde reglene og decisions. Regelboken vi har nå gjelder frem...Les mer »
.

Interessante linker

De beste tilbud på golfreiser! klikk på www.golfbreaks.com
En suveren webløsning
.